3D-tulostus - vaikutukset mikroyrityksiin?


3D-tulostuksen vaikutus omaan yritykseesi?

3D-tulostimilla on jo tulostettu sisäelimiä, siltoja, toimivia aseita ja miljoonia erilaisia tavaroita. Materiaalivaihtoehtoja on lukuisia ja halvimmillaan tulostimia voi tilata itselleen alle 100€ hintaan. Raaka-aineen hinta on 20-100€/kg ja yhdellä kilolla tekee esimerkiksi tuhansia uistimia. Kuuntele videoita 3Dtulostuksesta tai selaa ilmaisia malleja tulostamista varten).


Sitra ennustaa 3D-tulostuksen "valtavirtaistuvan" vuoteen 2022 mennessä eli vain 5 vuoden sisällä - pian 3D-tulostimia on jokaisessa kodissa ja toimistossa.


3D-tulostus tuleekin vaikuttamaan kaikkien yritysten toimintaan tavalla tai toisella. Valmiiden tavaroiden kuljettamisen sijaan maailma muuttuu materiaalien kuljettamiseen ja valmistamiseen yrityksissä ja kotona tarpeen mukaan.
 
Jos tänään myyt mustekasetteja perinteisiin mustetulostimiin, niin myytkö mahdollisesti tulevaisuudessa 3D tulostimia (tai niihin liittyviä palveluja) kynttilänjalkojen tekemiseen? Vai valmistatko mahdollisesti varaosia vanhoihin autoihin tai kenties yksilöllisiä koriste- ja käyttöesineitä?

Lähde liikkeelle kysymällä itseltäsi "voisiko joku muu tulostaa minun tuotteeni 3D-tulostimella" ja vain murto-osalla nykyisistä kustannuksistani? Mikä estäisi sinua itseäsi tekemästä niin? Mieti myös työhösi liittyviä asioita, kuten toimistotarvikkeet ja työkalut sekä niihin liittyviä palveluja.

Miksi tämä on tärkeää myös mikroyrityksille?

3D-tulostus leviää nopeasti kaikille aloille ja ajan myötä siitä tulee yhtä yleinen tuote kuin mustetulostin. Kaikkien ei tarvitse olla edelläkävijöitä, mutta jos et tutustu siihen, et myöskään tiedä mitä uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia 3D-tulostus saattaisi avata? Ja mitä riskejä nykyiselle liiketoiminnalle tulee, KUN joku muu keksii vastaukset yllämainittuihin kysymyksiin.

Hyödynnä saatavilla oleva tuki liiketoiminnan kehittämiseen

Jalosta ajatuksiasi hyödyntäen esimerkiksi Tekesin innovaatioseteliä tai ELY-keskuksen yritysten kehittämispalveluja. Minä itse tai monet muut asiantuntijat voimme auttaa! Ota siis rohkeasti yhteyttä!


Vihdissä käynnistetään pienyrittäjävetoista 3D-tulostuksen keskittymää, jonka ensimmäisiä tehtäviä on tietoisuuden lisääminen. Kannattaa seurata esimerkiksi Vihdin kunnan yrityspalvelut sivustoa ja tulevia tapahtumia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onko SOTE vuosisadan mahdollisuus mikroyrittäjälle?

UltraLeanSales academy

Ostitko yrityksen?