Tavallisissa pienyrittäjissä piilevä kilpailukyky pitää saada esille


Tavallisissa pienyrittäjissä piilevä kilpailukyky ja voima pitää saada esille

Kaikista Suomen yrityksistä noin 94% on 1-9 hengen mikroyrityksiä. Näiden mikroyritysten osuus Suomen yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta on lähes viidennes (17,2%) ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 65 mrd €. Jos tarkastelemme yritysten henkilöstön lukumäärää eri kokoluokkien yrityksissä, huomaamme että mikroyritykset työllistävät ~25% kaikissa yrityksissä olevista työntekijöistä. Huikeaa!

Niin sanotut "start-up"-yritykset saavat huomattavan paljon huomiota mediassa. Työ- ja elinkeinoministeriön ja TEKESin tilaama Startup Dashboard tarjoaa reaaliaikaisen kuvan suomalaiseen startup-maailmaan. Jos/kun start-up yritysten määrä Suomessa on n. 2400, on helppo laskea että, tämä on vain noin 1% kaikista Suomen yrityksistä. Pitäisikö myös "tavallisia" yrityksiä muistaa?

Vastaavasti 1-249 hengen "PK yritysten" osuus Suomen viennistä on noin 15% ja tästä vain marginaalinen osuus tulee mikroyrityksistä. Mikroyritysten liikevaihto tulee näin ollen lähes kokonaan kotimarkkinoilta. Pitääkö kaikkien valloittaa koko maailmaa, eikö itsensä työllistäminen riitä?

Elinkeinonharjoittajia on Suomessa n. 165.000 (eli karkeasti puolet kaikista yrittäjistä) ja lisäksi "kevytyrittäjien" määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Yrittäjä on yrittäjä, riippumatta valitsemastaan verotusmuodosta. 

Ultra Lean Business, yrittäjän musta vyö

Ultra Lean Business, yrittäjän musta vyö kirja on vihdoin kaikkien pienyrittäjien saatavilla. Tämä kirja ei välttämättä ole "vuoden 2018 best seller" kirjakaupoissa, mutta monen muun asian ohella se antaa sinulle eväitä kasvattaa oman yrityksesi myyntiä - eli tekee sinusta "best sellerin".

Valitse itsellesi sopivin opiskelun muoto ja aloita yrityksesi kilpailukyvyn kehittäminen nyt!
  1. Tilaa Adlibriksen kautta Ultra Lean Business kirja edullisesti. Itse suosin kirjaa opiskelussa - helppo tehdä alleviivauksia/muistiinpanoja ja kirja löytyy helposti hyllystä kun tulee taas tarvetta.
  2. Aloita verkkokurssi samantien (yrittäjän musta vyö) ja jatka omaan tahtiin, kun sinulla on sopiva hetki opiskelulle. Toisille digitaalinen oppiminen on luontevaa ja verkkokurssin etuna on myös mallipohjien, linkkien ja päivitysten saaminen. Verkkokurssin esittelysivulta saat myös käsityksen sen (ja kirjan) sisällöstä.
  3. Henkilökohtainen neuvonta (antti.leijala@ultraleanbusiness.com) on aina tehokkain vaihtoehto kehittää omaa kilpailukykyäsi. Tarvittaessa autan rahoituksen saamisessa (esim. ELY ja Tekes), mutta muista että suurin investointisi on oma aikasi.

Kirjan ensisijainen tavoite on, että pienyrittäjä oppii 10 eri aihealueen puitteissa noin 50 asiaa, joiden avulla voi saman tien parantaa kilpailukykyään pienin askelin ja keskittyen oleelliseen.

Helppoa, nopeaa ja tehokasta!

Yksi kantava voima tälle kirjalle on "jatkuvan oppimisen" periaate. Oli kyse mistä tahansa aihealueesta, oppiminen ei saa jäädä kertaluonteiseksi. Oleellista ei ole kirjan lukeminen, vaan se että luo pohjan elinikäiselle oppimiselle ja näin kykenee tehostamaan toimintaansa vuodesta toiseen kaikilla liiketoiminnan alueilla.

Kirjan tekijään voi tutustua osoitteessa
https://www.linkedin.com/in/anttileijala/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onko SOTE vuosisadan mahdollisuus mikroyrittäjälle?

UltraLeanSales academy

Ostitko yrityksen?