Pienyrittäjille: Tekesin Innosetelit - risuja ja ruusuja

Ensimmäiset Tekesin rahoittamat ”Innovaatioseteli”-projektit on nyt saatu päätökseen hienoin tuloksin. Ennakko-odotukset olivat korkealla, kun Tekes julkaisi 2-vuotisen hankkeen loppusyksystä 2016. Vihdoin pienyrittäjille on saatavilla konkreettista tukea innovaatioiden ja toimintamallien kehittämiseen!
Lue lisää: https://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/innovaatioseteli/

Risuja:

  • Kannattaa olla tarkkana Tekesin tuen perusedellytysten kanssa. Esim. yrityksellä ei saa olla verovelkaa ja Asiakastiedon Alfa-rating ei saa olla huonompi kuin A+. Kannattaa siis kuitata 500€ verorästi pois, jos vastapainona on 5000€ avustus!
  • Toiminimille tukea ei myönnetä. Tämä on erityisen harmillista, sillä monet toiminimi-yrittäjät hyötyisivät setelistä. Jos sinulla on toiminimi, ota silti yhteyttä ja teen tarjouksen josta et voi kieltäytyä :-)
  • Vuoden 2017 alusta Tekes tiukensi pelisääntöjä. Yrityksellä pitää olla tavoitteena kansainvälistyminen, mutta se ei tarkoita, että heti pitäisi lentolippuja tilata. Ideoita voi hyvin testailla kotimaassa ja kotimarkkinoilla.

Ruusuja:

  • Summana 5.000€ (+ALV) on riittävä innovaatiotoiminnan käynnistämiseen ja/tai yrityksen kehittämiseen.
  • Byrokratia on karsittu minimiin ja käsittely on kohtuullisen nopea. Sekä hakemuksen että loppuraportin tekee nopeasti ja vaivattomasti. Päätökset tuli noin viikon sisällä hakemisesta.
  • Projektien läpivienti 6kk aikana osoittautui sopivaksi. Tapaamisia muutamien viikkojen välein ja kotitöitä väliajalla sekä yrittäjälle että minulle palveluntarjoajana.
  • Myös Skypen kautta tapahtunut ”etä-konsultointi” onnistui hyvin, joten yritys ja palveluntarjoaja voi olla myös täysin toiselta paikkakunnalta. Sijaintia enemmän vaikuttaa luottamuksellinen suhde ja yhteistyö.

Kokonaisuutena pisteet Tekesille – lisää vastaavaa tukea pienyrittäjille!

Yrittäjät, ottakaa yhteyttä, jos Innovaatio-seteli herätti ajatuksia oman yrityksen kehittämisestä. Autan mielelläni sekä hakemuksen tekemisessä, että innovaatioiden toteutuksessa! Laitetaan hakemus sisään ja korjaat sadon muutaman kuukauden sisällä :-)

Innovaatioyhteistyö UltraLeanBusiness Oy Ltd:n Antti Leijalan kanssa synnytti useita uusia ideoita, joiden uskomme tuovan lisäarvoa asiakkaillemme tulevaisuudessa. Antti antoi toimintaamme arvokasta osaamista, näkemystä ja sparrausta. Suosittelen Antti Leijalaa kumppaniksi innovaatiotoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen, Timo Kaarlela, toimitusjohtaja, Linda Clean Oy, Vihti
Tekesin Innovaatio-seteli osoittautui erittäin hyväksi keinoksi kartoittaa 3D-tulostuksen tulevaisuuden näkymiä. Projektiin kuului mm. mielenkiintoinen visiitti Aalto-yliopiston 3D-tulostuksen labraan sekä oman yritykseni 3D-tulostuksen strategian luominen. Lisäksi perustimme Vihtiin 3D-tulostuksen "keskittymän", johon on heti alussa liittynyt niin yrityksiä kuin yhteiskunnan tukijoukkoja. Mielenkiinnolla odotan sen vauhtiin pääsemistä, jotta toisiamme täydentäen saamme hyödynnettyä tämän uuden teknologian myös kaupallisesti. Antin tapa toimia on mutkaton ja häneltä saa myös muita hyödyllisiä neuvoja yrityksen kilpailukyvyn kehittämiseen - suosittelen!, Kari Soininen, toimitusjohtaja, Dr.Data Oy, Nummela

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onko SOTE vuosisadan mahdollisuus mikroyrittäjälle?

UltraLeanSales academy

Ostitko yrityksen?